Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vill bli kommundirektör i Sandviken

/

Nu finns det åtta personer som officiellt sökt jobbet som kommundirektör i Sandviken. De mest kända namnen är thrillerförfattaren Kenneth Filipsson med bakgrund på UD samt Thomas Klüft, friidrottsstjärnan Carolinas farbror.

Annons

När ansökningstiden till tjänsten gick ut i slutet av förra veckan uppgav rekryteringsföretag och kommun att det inte fanns någon som anmält sitt intresse.

Efter en ny förfrågan från Arbetarbladet lämnade kommunen på fredagseftermiddagen ut åtta namn som nu finns registrerade hos rekryteringsföretaget.

Mest känd är Kenneth Filipsson, 46-åring från Waxholm som arbetat på utrikesdepartementet och även varit EU-samordnare och näringslivssekreterare i kommunal tjänst.

Kändisskapet har han dock från sin sidosyssla som uppmärksammad thrillerförfattare. Efter att ha skrivit spionromanen Främmande makt blev han av flera recensenter jämförd med Jan Guillou och andra internationellt etablerade namn inom genren.

Ett annat känt (efter)namn är Thomas Klüft från Växjö, friidrottsstjärnan Carolinas farbror. Han är i dag egen företagare efter att tidigare ha haft en kommunal chefstjänst i Uppvidinge.

En massmedialt nyligen uppmärksammad person är Claes-Göran Widén från Ängelholm, som hastigt och för omgivningen överraskande lämnade sin tjänst som barn- och utbildningschef i Klippan sedan förvaltningen för andra året i följd åkt på ett stort underskott.

I tidningskommentarerna i samband med avhoppet beskrevs han som visionär och idéspruta med problem att hålla i plånboken.

Marita Skog, regional utvecklingsdirektör från Härnösand, Ulf Anders Johansson, socialdirektör från Sundsvall, Ann-Christin Partorp, enhetschef från Göteborg, Patrik Oja, förvaltningschef från Håbo, samt Ivar Björk, controller från Sundsvall, är de övriga fem som nu formellt sökt tjänsten som kommundirektör efter Svante W Nordh.

 

Mer läsning

Annons