Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helhetsbetyg: Godkänt

/
  • Sörtutt och de övriga officiella badplatserna i Sandviken håller hög standard enligt de inspektioner som bygg- och miljöförvaltningen gjort under sommaren.

För få toaletter på Strandbaden och dåliga anordningar för sopor på några andra bad. Annars är det rent och snyggt på de kommunala badplatserna i Sandviken. Det visar bygg- och miljöförvaltningens inspektioner.

Annons

Vid tre tillfällen under sommaren har bygg- och miljöförvaltningens inspektörer undersökt hur de åtta officiella strandbaden som Sandvikens kommun har ansvar för sköts.

I det stora hela var det rent och snyggt på baden, visade det sig.

På välbesökta Strandbaden i Årsunda är dock bristen på toaletter ett stort bekymmer. Något som bland annat personalen vid den privatägda restaurangen vid badplatsen vittnat om. Det har också förekommit kritik mot att stranden städas för dåligt av de ansvariga på kommunen.

Problem med sophanteringen har det, enligt inspektionsrapporten, varit vid Alsjön, Hålldammen och vid Sörtuttbadet. Vid Jungfruholmen var omklädningsbyggnaden skadad. Men i övrigt visade det sig alltså att badplatserna är snygga, rena och i gott skick.

Mer läsning

Annons