Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbo ridklubb säger upp personal

/
  • Tjänster bort. Två av sammanlagt nio tjänster försvinner från Högbo ridklubb på grund av dålig ekonomi. Men fackförbundet Kommunal befarar att trycket på klubbens lönebidragsanställda blir för hårt när färre personer ska utföra samma jobb som tidigare och har vänt sig till Arbetsmiljöverket. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Foto: Helena Nyman

Dålig ekonomi tvingar Högbo ridklubb till personalneddragningar.
Men fackförbundet Kommunal befarar att trycket på klubbens lönebidragsanställda blir för hårt när färre personer ska utföra samma jobb som tidigare.
Nu har facket vänt sig till Arbetsmiljöverket.

Annons

Två av sammanlagt nio tjänster försvinner från Högbo ridklubb på grund av dålig ekonomi. En från kafeterian, som i fortsättningen ska drivas av medlemmarna, och en från stallet.

Budgeten går inte ihop

– Budgeten går inte ihop och när det handlar om så stora summor som 400 000–500 000 kronor så måste vi se över tjänsterna, säger ordförande Maude Wiklund-Andersson.

Eftersom Högbo ridklubb har flera lönebidragsanställda krävde Kommunal att en konsekvensanalys togs fram. Men från fackets sida blev man inte nöjda med den riskbedömning som klubben som arbetsgivaren gjorde.

– Vi anser att de måste värna mer om lönebidragarna som nu får ökad arbetsbelastning och tidspress, säger Kommunals regionala skyddsombud Kjell Andersmats.

Han har nu skickat ärendet för avgörande till Arbetsmiljöverket.

Men Maude Wiklund-Andersson ser inte att klubben gjort något fel.

– Det är klart att en del arbete måste vi organisera på annat sätt, när det är färre här. Viss service till de privata hästägarna får vi dra in. Men vi har fortfarande fler anställda än de flesta andra ridklubbar, säger hon.

Ingen person kommer att behöver sägas upp från ridklubben i samband med neddragningarna, en går i pension och en har slutat frivilligt.

Mer läsning

Annons