Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellbygge planeras i Trebo

/
  • HOTELLPLANER. Ett hotell med ett 20-tal rum planeras nu i Trebo. Det är ägarna till den här restaurangen vid Årsundavägen som funderar på att bygga ut.

Kiosken i Trebo blev en restaurang som nu är på väg att bli ett helt hotell.


– Det geografiska läget är perfekt och behovet av hotellrum stort. Men ingenting är klart, säger Jan Eriksson vid Trebo Brygga.

Annons

De mer vidlyftiga planerna som funnits på hotellbygge i bland annat Stadsparken är tills vidare lagda på is. Orsaken är finanskrisen och den osäkerhet som den medför.

I stället går nu Trebo Bryggas ägare Jan Eriksson fram med ett förslag som innebär att restaurangen vid Årsundavägen – som från början bara var en kiosk – byggs ut till ett litet hotell med ett 20-tal rum och ett källarspa.

Den nuvarande anläggningen nära Trebo båthamn är i första hand en sommarrestaurang för båtfolk och passerande bilister. Vintertid har restaurangen betydligt färre gäster.

– Vi behöver därför ha mer verksamhet året runt, säger Jan Eriksson.

Helst vill han inte prata offentligt om sina planer eftersom inga beslut är fattade och finansieringen långt ifrån i hamn.

– Men vi tycker att vi har ett perfekt geografiskt läge nära båthamn, bad, golfbana och motionsspår.

Trebo Brygga ligger också nära Göransson Arena där ledningen aviserat ett stort behov av fler hotellrum och andra övernattningsformer för grupper på träningsläger och cuper samt evenemangsbesökare.

– Det är bara ett plus för vår del. Men idén om att bygga hotell hade vi redan innan det var klart att det skulle bli en ny arena, säger Jan Eriksson.

Hos Sandvikens kommun funderar man nu över om det går att släppa fram en hotelletablering inom gällande planer eller om det krävs en ny detaljplan för området.

– Den fråga som blir mest kinkig att lösa är behovet av nya in- och utfarter samt parkeringsplatser, säger byggnadsinspektören Lars-Göran Edholm.

Vägverket är den första instansen som tyckt till om hotellplanerna. Samhällsplaneraren Åsa Larsson skriver i ett yttrande att det är viktigt att det görs en trafikutredning.

”Vi motsätter oss inte en utbyggnad om man kan redovisa hur man kommer att klara den ökade trafikalstringen på ett bra sätt”, skriver hon.

Mer läsning

Annons