Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundbajspåsar slängs på marken

Hälsans stig har blivit hundbajsets stig. Tidigare slängdes hundbajspåsarna i eldkorgarna, men efter att man satt upp skyltar om det slängs påsarna istället på marken bredvid.
– Underligt att man bemödar sig med att först plocka upp bajset för att sedan slänga det på backen igen, säger Harry Hedberg, som ansvarar för stigen.

Annons

Hälsans stig, som går mellan Gävlevägen och Högbovägen, är ett populärt promenadstråk för Sandvikenborna.

Både motionärer och de som är ute för att rasta hundarna tar gärna en tur genom skogen.

Men nu har hundbajspåsarna blivit ett problem.

För en vecka satte Hjärt- och lungsjukas förening i Sandviken, som ansvarar för stigen, upp lappar vid ett antal eldkorgar där de vädjade till hundägare att inte lägga bajspåsarna i korgarna som är avsedda för eldning.

– När vi kom dit såg vi att påsarna istället låg spridda på marken runt korgarna. Det är mycket olämpligt, tycker Harry Hedberg från föreningen, som har svårt att förstå vitsen med att först göra en insats och plocka upp bajset för att sedan slänga det på marken igen.

– Då är det väl bättre att låta hunden springa in i skogen så att det återförs till naturen, fortsätter han.

Det är Sandvikens kommuns kultur- och fritidsförvaltning som bestämmer var det ska finnas speciella korgar för hundbajs och de har inte satt ut några korgar efter Hälsans stig.

Längre fram i vår ska föreningen ordna söndagspromenader då det är tänkt att eldkorgarna ska användas för korvgrillning.

Mer läsning

Annons