Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals barn kämpade på Jernvallen

/
  • 26:e cupen. Det är minst för 26:e gången som turneringen som tidigare bar namnet Sparbankscupen äger rum.
  • GLADA MINER. Signe Backlund, Amanda Sjölander och Hanna Eriksson njuter av vårsol och bullar under den stora, årliga fotbollsturneringen för Sandvikens skolor.

Hundratals skolbarn har i dagarna två jagat efter bollen i årets fotbollscup.

Sammanlagt har 65 lag från skolor i hela Sandvikens kommun deltagit i Swedbanksligan. Och det är minst 26:e året som turneringen som tidigare bar namnet Sparbankscupen äger rum.

Annons

– Jag tror att vi har funnits ännu längre än så. Jag var med själv och jag vet flera som är äldre än jag som också deltog, men någon har räknat ut att det här skulle vara 26:e året, säger Lotta Eriksson från Saik fotboll som sitter med i arrangörsstaben.

Nytt för i år är dock att alla matcher komprimeras till två intensiva dagar, i stället för att som tidigare spelas under en två veckors period.

– Vi har tur med vädret, annars hade det inte varit så roligt, säger Lotta Eriksson.

Lagen är mixade med både tjejer och killar. ”Årsundalirarna” som är ett egenpåhittat namn består av ettor från Årsunda skola.

– Det har varit jätteroligt, vi har vunnit alla matcher hittills, säger lagmedlemmen Gustaf Westerlund förnöjt på onsdagseftermiddagen. Då återstod bara semifinal och eventuellt final.

Tre tjejer från Vallhovsskolan som precis laddat upp med bulle och fika har ett annat perspektiv, de har förlorat en hel del.

– Det är kul att vara här och få uppleva hur det är att spela fotboll och att få känna sig stolt, säger Signe Backlund.

– Och att lära sig att både vinna och förlora, inflikar Hanna Eriksson.

Mer läsning

Annons