Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllade sin vän och kollega med tulpanbukett – livet vände när de träffades

/
  • Maria Johansson och Marianne Åsberg har varit kollegor och vänner i drygt fem år. På fredagen överraskade Maria vännen Marianne med en tulpanbukett.
  • Marianne Åsbergs barn och barnbarn var med och överraskade sin mamma och mormor med tulpaner. Barnbarnet Alicia Hedman tyckte också om blommorna.
  • Marianne Åsberg jobbar som fritidsledare på fritidsgården i Järbo. Ungdomarna på fritidsgården var med och hyllade Marianne med en tulpanbukett.

För Maria Johansson innebar mötet med Marianne Åsberg att livet vände.
Nu är de kollegor och bästa vänner.
För att visa sin tacksamhet överraskade Maria sin kära vän med en tulpanbukett.

Annons

– Du är värd så mycket mer men det här kan jag ge dig, säger Maria Johansson när hon räcker fram Arbetarbladets tulpanbukett till Marianne Åsberg.

Lokalen på Folkets hus i Järbo är full av ungdomar som brukar hänga där på fritidsgården där de båda jobbar. Maria har också ringt dit Mariannes barn och barnbarn.

– Du betyder jättemycket för oss och du är världens bästa mormor, världens bästa arbetskollega och världens bästa människa. Därför vill vi ge dig en bukett med blommor som tack för att du finns för oss allihopa, säger Maria.

En märkbart rörd Marianne kramar om alla i rummet.

– Hjärtat bara slår på en. Man blir jätteglad. Det är inte ofta det här händer, säger hon.

Det var för drygt fem år sedan som Marianne Åsberg ringde till Maria Johansson för första gången och frågade om hon ville komma på en jobbintervju på fritidsgården i Järbo.

Då hade Maria varit sjukskriven länge. Självkänslan var i botten.

– Jag mådde inte alls bra när jag började här. Jag var ett vrak, säger hon och tittar på Marianne.

Båda brister ut i skratt. Det var då. Nu är nu och Maria mår bra. Enligt henne har hon till stor del Marianne att tacka för det.

När hon började sin första dag på arbetsträningen på Järbos fritidsgård fick hon inte bara ett jobb hon älskar, hon fick en vän att luta sig emot.

– Hon finns där i ur och skur och ställer upp. Mår jag dåligt kan jag bara ringa och gråta och hon får mig på bättre tankar, säger Maria och fortsätter:

– Vi står oss starka tillsammans. Så känner jag. Du har gjort mig stark och jag hade inte varit så stark som jag är i dag utan dig, så är det.

Mer läsning