Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyreshöjning kan sänka rustprojekt

/
  • Hotat projekt. Det är inte säkert att Sandvikens projekt på Dalslänningen blev. Om inte Hyresgästföreningen skriver under ett avtal senast på fredag blir projektet kanske inte av.

Det är osäkert om Sandvikenhus projekt på Dalslänningen blir av. Senast på fredag måste Hyresgästföreningen säga ja till planerna för att det ska bli verklighet.

Annons

– Vi har ännu inte fått något svar från Hyresgästföreningen. Senast på fredag måste vi skriva på ett avtal om det här ska bli av, säger Jenny Glumoff, kommunikations- och marknadschef på Sandvikenhus.

Sandvikenhus vill satsa 235 miljoner kronor på de tre husen på Dalslänningen. Det ska byggas två nya våningar på höjden med 92 lägenheter. Dalslänningen ska rustas och det ska bland annat installeras hissar.

För hög höjning

Det Hyresgästföreningen vänder sig emot är att för att kunna finansiera projektet vill Sandvikenhus höja hyrorna med i genomsnitt 1090 kronor.

Hyreshöjningen är alldeles för hög anser Hyresgästföreningen. Flera av hyresgästerna har sagt att de inte kommer att kunna bo kvar om hyrorna höjs så mycket.

Förhandlingarna mellan Sandvikenhus och Hyresgästföreningen kraschade tidigare i sommar. Nu har Sandvikenhus erbjudit Hyresgästföreningen en hyresstegning, vilket innebär att hyrorna kommer att höjas gradvis under en fyraårsperiod.

Framtidsinvestering

– För att vi ska kunna genomföra det här projektet måste vi göra den här hyreshöjningen. Husen på Dalslänningen är byggda på 1960-talet och behöver rustas upp och dessutom behöver vi bygga nya mindre lägenheter i Sandviken. Vi behöver göra den här investeringen inför framtiden, säger Jenny Glumoff.

Ingen utan bostad

Ingen som bor på Dalslänningen kommer att bli utan bostad.

– Alla som känner att de inte har råd att bo kvar kommer att erbjudas lägenheter på annat håll, säger Jenny Glumoff.

Bo-Inge Andersson som är ordförande för Hyresgästföreningen i Sandviken vill inte kommentera ärendet förrän på fredag.

Mer läsning

Annons