Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ica öppnar nytt apotek i Sandviken

/
  • Staffan Ahlqvist, butikschef inspekterar bygget av den nya apoteksavdelningen tillsammans med kollegan Pär Nordström.

Ica Maxi i Sandviken håller just nu på att bygga om. Direkt vid ingången till butiken öppnar snart ett fullvärdigt apotek.

Annons

Ica har haft det egna apotekskonceptet Cura, men efter att ha köpt upp apoteket Hjärtat som tidigare varit en egen koncern blir det nu en namnändring.

Apoteket på Ica Maxi i Sandviken slår upp portarna i slutet på november.

Det blir en 130 kvadratmeter stor yta i anslutning till barnklädesavdelningen.

En apotekschef är redan anställd och ytterligare sex jobbtillfällen blir det i den nya butiken som blir en egen del av den ordinarie mataffären.

Apoteket blir ett fullvärdigt apotek med receptutlämning.

Nyöppnandet råkar sammanträffa med att receptfria tabletter som innehåller paracetamol, så som Alvedon, från 1 november inte längre kommer få säljas i vanliga butiker.

– Det ligger ju i vårt koncept att ha allt under ett tak och den höga kundgenomströmning vi har är såklart också attraktiv för ett apotek. Vi har 27 000 kundbesök i veckan, säger ägaren Henrik Rydberg.

Han är lokal Ica-handlare och driver livsmedelsförsäljningen i Sandviken. Det nya apoteket kommer dock att, liksom Icas specialavdelning som säljer allt som inte är livsmedel, att drivas av Ica Sverige AB.

– Personalen kommer också att vara anställd av koncernen och inte av mig. Det enda jag gör är att upplåta lokalytan, säger henrik Rydberg.

Ica Maxi i Hemlingby har sedan tidigare en renodlad apoteksdel, liksom Ica Kvantum Fjällbacka på Brynäs, men förutom det finns det inga apotek som har öppet längre än till klockan åtta.

Det nya Sandvikenapoteket kommer till att börja med testa att ha öppet från 9-21. Beroende på kundunderlaget kan det eventuellt förändras allt eftersom.

Samtidigt som det byggs om för att den nya apoteksdelen ska få plats ska även avdelningen för kläder, handdukar och leksaker få ett nytt utseende.

Mer läsning

Annons