Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen misstänkt för inbrottsvåg mot apotek

/
  • Apoteksgruppen i Sandviken ligger mittemot sjukhuset. Att det inte finns några bostäder runt omkring kan ha bidragit till att de har drabbats av fyra inbrott på mindre än två månader.

I natt drabbades apoteket vid Sandviken sjukhus av ett fjärde inbrott på mindre än två månader. Inbrott har även skett i apotek i Järvsö och Ockelbo. Men polisen har ingen misstänkt, och utredningarna gällande de tre första inbrotten i Sandviken är nedlagda.

Annons

LÄS MER: Fjärde inbrottet på två månader på Apoteket Tjädern

Första inbrottet på Apoteksgruppen i Sandviken, det som tidigare hette Apoteket Tjädern, skedde 25 februari i år. I natt var det dags igen – för fjärde gången på mindre än två månader.

Ägaren Tony Jansson tror att det rör sig om missbrukare som vill åt narkotikaklassade läkemedel.

– Men alla läkemedel som de är intresserade av låser vi alltid in, så jag har lite svårt att se varför de kommer dit gång på gång när de inte får tag på något, säger han.

Tony Jansson berättar att tjuvarna i princip inte har fått med sig någonting från apoteket, men att det ändå blir en ekonomisk skada varje gång ett inbrott sker.

– Vi har blivit av med väldigt lite, men det är ett jobbigt moment när man kommer dit och rutorna är krossade.

Flera apotek har blivit utsatta de senaste två månaderna. Bland annat har apoteken i Ockelbo och Järvsö också drabbats av inbrott.

Polisutredningarna gällande de tre tidigare inbrotten i Sandviken är nedlagda i brist på spår. Polisen Börje Hjelm tror att en anledning till att just Apoteksgruppen är utsatt kan vara att det inte finns några bostäder i närheten av apoteket.

– Här inne i stan finns det ögon på ett annat sätt, och man har väl inte så mycket nattjänstgöring på sjukhuset i Sandviken. Så jag förmodar att det är någonting sådant – att apoteket ligger gynnsamt till för att göra inbrott.

Tony Jansson berättar att de nu kommer att förstärka säkerheten.

– Vi har redan larm och allehanda saker, men vi kommer att sätta upp galler så att de inte ska kunna komma in.

LÄS MER: Inbrottstjuvar slog till mot apotek

LÄS MER: Inbrott i apotek - andra gången inom loppet av några dagar

LÄS MER: Inbrott på apotek - tredje gången mot samma apotek inom en månad

Mer läsning

Annons