Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen semester för omsorgspersonalen

Äldreomsorgsnämnden har dåligt med pengar och det har fått följder. En av de senaste åtgärderna är att sätta stopp för semesteruttagen.

Annons

– Vi är inte överens med arbetsgivarna om det här, säger Kommunals ordförande Leif Johansson.

Det är skralt i kassan på flera håll i kommunen nu och flera nämnder har tvingats ta till tuffa åtgärder för att rädda ekonomin. På torsdagen beslutade äldreomsorgsnämnden om att bli ännu mer restriktiva när det gäller anställningar, konferenser och inköp. Och budgeten för att ta in vikarier är redan överskriden.

Det har inneburit att man nu satt stopp för alla semesteruttag under hösten. De som sparat några semesterdagar för att kunna ladda om batterierna i höstmörkret riskerar därmed att bli utan sina ledigheter.

– I de här förhandlingarna har vi inte varit överens med arbetsgivarna. Vi har inte träffat någon överenskommelse om semesterstopp, säger Leif Johansson, Kommunal.

Kommunal har inte för avsikt att acceptera förändringen utan kommer att pröva varje enskilt fall där någon blivit utan sin semester.

Johansson konstaterar att arbetsbelastningen blivit tyngre för många inom äldreomsorgen och att de många åtgärderna tar ut sin rätt.

– Upplevelsen för många är att det blivit mycket jobbigare nu.

Mer läsning

Annons