Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget nakenbad till Årsunda

/

Det blir inget skyltat nakenbad i Årsunda. På tisdagseftermiddagen avslog politikerna i Sandviken naturisternas förslag.

Annons

Politikerna sa nej eftersom önskemålet om ett nakenbad inte förts fram av boende i Sandviken eller Årsunda, utan av en Uppsala-förening.

– Ingen har talat för att vi ska göra det här mer än de här naturisterna från Uppsala. Däremot har vi haft en ganska stark opinion lokalt mot ett uppskyltat nakenbad i Årsunda, säger Ulf Gillström (S), ordförande i Sandvikens kultur- och fritidsnämnd.

Beslutet hade kunnat bli ett helt annat om en lokal förening önskat ett nakenbad, eller om flera kommuninvånare uttalat sig positivt om planerna.

– Jag är inte emot saken i sig. Det hade säkert kunnat gynna Årsunda och Sandviken turistiskt och näringslivsmässigt. Men ska man mena allvar med medborgardialog så ska man lyssna på dem som för fram sina åsikter. De kommunmedborgare som eventuellt tyckt att vi ska ha ett nakenbad i Årsunda har också ett visst ansvar att ge luft åt de åsikterna, säger Ulf Gillström.

Mer läsning

Annons