Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandy ny skolprofil

Hedängsskolan i Storvik profilerar sig nu som en innebandyskola. Från och med i höst kan eleverna välja en innebandyprofil med extra träning både inom schemat och utanför skoltiden.

Annons

Storvik var först i regionen om att ha ett elitlag i innebandy när sporten fortfarande var ung och intresset håller fortfarande i sig.

Nu satsar Hedängskolan 7-9 tillsammans med Storviks IF på att förstärka intresset för sporten ytterligare genom att erbjuda eleverna ett särskilt innebandyspår med schemalagd träning både inom ämnet elevens val och efter skoltidens slut en dag i veckan.

– Det är ingen elitsatsning, utan alla som vill kan vara med. Att eleverna får chansen att röra på sig vid några extra tillfällen i veckan ser vi positivt på, säger rektorn Teofil Norum.

Han gör ingen hemlighet av att Hedängskolan genom den här satsningen också hoppas på att få fler elever.

– Det är ju många som spelar innebandy och vi har ingenting emot om vi genom innebandyprofilen lockar hit några elever från andra delar av Sandviken med omnejd.

Plats finns det gott om eftersom antalet elever vid Hedängsskolan i höst minskar från 250 till 200 till följd av drastiskt krympande årskullar.

Hittills har 15-20 elever lämnat in intresseanmälningar om att de är intresserade av att gå på innebandyprofilen.

 

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons