Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag blev uppmanad att begå tjänstefel"

/
  • Arenastyrelsen fattade i går formellt beslut om att sparka Maya Olsson och anställa Bo Eriksson.

Ett storbråk om Göransson Arenas biljettsystem var den utlösande händelsen när vd:n Maya Olsson sparkades.

Styrelseordföranden C-G Sjölander ansåg att Maya Olsson vägrade lyda order.

Maya Olsson hävdar själv, enligt ett dokument, att Sjölander hotade henne och försökte få henne att begå tjänstefel.

Annons

Nära Maya Olsson på tisdagen i förra veckan fick veta att hon skulle sparkas, hade hon redan förberett en rapport till det ordinarie styrelsemötet som hölls i går.

I rapporten beskriver den sparkade vd:n sin roll som kraftigt underminerad sedan förre kommundirektören Svante W Nordh kommit in i bolaget som mentor eller, som det också uttryckts, extra resurs.

"Vd:s bedömning är att det inte finns stöd från styrelseordförande för att fullfölja uppdraget eftersom den för styrelsen avgörande styrningen förväntas ske av Svante Nordh på direkt uppdrag av styrelseordföranden", skrev Maya Olsson två dagar innan hon delgavs styrelsens misstroendeförklaring.

Av rapporten – som styrelsen tog del av i går innan den fattade det formella beslutet om avsättningen – framgår att vd och styrelseordförande under lång tid haft mycket stora samarbetsvårigheter.

Enligt Maya Olssons beskrivning har styrelseordföranden varit ointresserad av att föra dialog med henne under en period som varit turbulent och krävande. Hon hävdar också i rapporten att styrelseordföranden uppträtt nonchalant, hotfullt och kritiserat henne inför den övriga styrelsen utan att hon själv fått chansen att göra några kommentarer.

När Svante W Nordh kom in i bilden upplevde Maya Olsson att de båda männen agerade ihop och att hennes egen roll som vd blev totalt underminerad.

Den utlösande händelsen som ledde till att C-G Sjölander tog initiativet till att sparka Göransson Arenas vd handlade om hanteringen av arenans länge krånglande biljettsystem.

Maya Olsson misstänkte att Saik bandy tänkte sätta upp ett eget biljettsystem inne i arenan. Något som hon ansåg vara omöjligt utan att bryta mot styrelsebeslut och ingångna avtal med leverantörer.

På fredagen för knappt två veckor sedan, fyra dagar innan Maya Olsson fick besked om att hon skulle sparkas, ringde C-G Sjölander upp henne och uppmanade henne att ta ned arenans eget biljettsystem enligt Saiks önskemål. Vd:n förklarade att det inte var juridiskt och ekonomiskt möjligt. Något som ordföranden då betraktade som ordervägran.

Enligt rapporten anser Maya Olsson att hon vid detta tillfälle blev hotad och uppmanad att begå ett allvarligt tjänstefel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons