Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazzklubb flyttar in på Kulturcentrum

/
  • Bosse Westerberg, ansvarig för event och nöje på Folkets Hus, Jan-Erik Forslund, sekreterare, Tommy Nordin, kassör, Ingvar Palm, Elisabet Harr, ordförande, Bosse Hedvall, och Lars Hagström.

I slutet av januari drar jazzklubben i Sandviken i gång sitt program igen – i ny lokal.
– Det kommer att bli bra, säger Bosse Hedvall, ”allt-i-allo” på Sandvikens Jazz Club.

Annons

När Living Room i Sandviken bytte inriktning och blev sportbar förlorade klubben sin lokal. En spelning hann de med under hösten. Resten av programmet fick ställas in och all energi gick till att hitta någon annan stans att vara.

– Jag visste inget förrän jag läste om det i tidningen, säger Elisabet Harr, ordförande.

Nu blir det jazz i restaurang Bolagets lobby i Folkets Hus. Här får en publik på runt 50 personer plats. Vid större arrangemang kan de flytta in i restaurangen.

– Vi kör mycket lokalt här, men jazzen har vi inte haft, säger Bosse Westerberg, ansvarig för event och nöje på Folkets Hus.

Samarbetet gynnar båda – jazzklubben får en lokal med matservering och bar och lockar matgäster.

30 januari kommer pianot på lobbyns långsida att ge plats för en scen. Där blir föreningens Ingvar Palms band IPQ – Ingvar Quartet först ut under vårens fyra jazzkvällar.

– Det ska bli jättekul. Lokalen är liten, men vi anpassar ljudvolymen och spelar akustiskt. Det är det bästa, säger Ingvar Palm.

Mer läsning

Annons