Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jernvallen gäller för skridskosugna

Skridskoisarna i Sandviken väcker heta känslor.

Många barn får åka långt under jullovet för att kunna använda julklappsskridskorna.


Kommunens prioritet är klar: isen på Jernvallen.

Annons

I förra veckan skrev Arbetarbladet om den oanvända och islösa skridskobanan vid skolan i Kungsgården. Föräldrarna där hade fått nog av att ständigt tjata om att få sin plan spolad. Många har på nätet kommenterat och debatterat skridskoplanerna i Sandvikens kommun, och kultur- och fritidskontoret har fått in synpunkter.

Från kommunens sida är det helt klart var prioriteringen ligger: Jernvallen.

Sandvikenhus spolar även upp vissa planer i övriga delar av kommunen, och kultur- och fritidskontoret ger bidrag till föreningar som spolar planer.

För många barn i kommunens ytterområden gäller det alltså att ta sig in till Jernvallen för att åka skridskor.

– Vi har även tillsammans med Gävle kommun sjön Öjaren som vi satsar på, säger Bo Eriksson, chef för kultur- och fritidskontoret.

Ett argument som föräldrarna i Kungsgården förde fram, var att de i kommunens ytterområden inte har mycket annat, och att kommunen borde satsa på det lilla de har.

– Det är olyckligt att barnen i Kungsgården inte har någon is att åka på under jullovet, det kan jag hålla med om, säger Bo Eriksson.

För övrigt så har Sandvikenhus nu börjat spola upp planen vid skolan i Kungsgården, men den hinner bli klar lagom till att jullovet slutar.

Mer läsning

Annons