Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jernvallen – Sandvikens ankomsthall

Jernvallen som porten till Sandviken med idrott från morgon till kväll men även med turister, skolelever och förskolebarn. Så ser den politiska visionen ut inför Jernvallengruppens arbete med att ta fram en ny strategi för området. En fråga som inte behandlas är om det ska spelas bandy eller fotboll i arenan under vintermånaderna.

Annons

När Göransson Arena AB fastställde affärsplan med den brännheta punkten om att bandy ska spelas utomhus januari-mars, gled styrelsen ett steg åt sidan genom att samtidigt begära att en brett tillsatt samhällsgrupp ska ta fram en ny strategi för hela Jernvallenområdet.

Nu när Jernvallengruppen är utsedd och snart ska börja jobba ger dock ordföranden Bo Eriksson klart besked om att det inte blir någon överprövning av affärsplanen till alla som gjort den tolkningen .

– Den är fastställd och den kommer vi inte att ha några synpunkter på, säger kultur- och fridschefen.

Över huvud taget kommer inga detaljer om var, när och hur olika idrotter ska utövas att behandlas i strategigruppen.

– Det vi har att förhålla oss till är vilken roll Jernvallen ska spela framåt 2025. Vi får ta höjd utifrån det.

För att tydliggöra Jernvallengruppens uppdrag har en politisk styrgrupp från kultur- och fritidsnämnden skickat med en egen vision.

Högre nyttjandegrad, mer samarbete mellan föreningarna och större samhällsnytta är några av de punkter som Marie Lind (S), Lars Holst (S) och Per-Ola Grönberg (FP) trycker extra mycket på.

– Vi vill se Jernvallen som Sandvikens ankomsthall. Det ska finnas någonting för alla, oavsett om man är föreningsaktiv idrottare eller inte. Vi vill att skolorna ska vara här mer och att turister ska komma hit. Vi ser gärna förskola och fritis inom området, säger Marie Lind.

Hon vill också att föreningarna går ihop och organiserar sig i ett brukarråd med gemensam administration.

– Det är bättre än om alla agerar var för sig.

Mer läsning

Annons