Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jimmy från Sandviken tog sommarens bästa bild

/
  • Vinnarbilden. Schäfern Molly tittar på husse som tar säsongens första dopp.
  • VINNARTEAM. Schäfern Molly och Jimmy Löfgren är ett bra fototeam. Tillsammans kammade de hem första pris i tävlingen om årets sommarbild 2009.

Schäfern Molly sitter på bryggan och tittar på när husse tar säsongens första dopp. Med mobiltelefonen, tar Jimmy Löfgren en bild på pappa. En bild som nu utsetts till årets sommarbild i Arbetarbladet.

– Det är sällan jag fotar, men det här var årets första dopp, säger vinnaren Jimmy Löfgren.

Annons

En oslipad diamant, tur eller talang? Kanske är det lite av allt som gjort 19-åriga Jimmy Löfgren från Sandviken till vinnare av årets sommarbild 2009. Mer än 1 000 fina sommarbilder har skickats in till Arbetarbladet i år.

– Jag har aldrig varit med i någon fototävling förut, det var mammas idé att skicka in bilden, säger Jimmy Löfgren.

Och tur är väl det. Jimmy som precis gått ut gymnasiet har ingen tidigare erfarenhet av att fota. Någon kamera har han inte, förutom den han har i mobiltelefonen. Då passar Arbetarbladets pris extra bra.

Familjen Löfgren har som tradition att bada tidigt på året, men i år var de lite sena. Bilden är tagen i familjens sommarstuga vid Storsjön, under Kristi himmelsfärd.

– Om jag får någon fin bild till, så kanske jag kan ställa upp nästa år också, säger en nöjd Jimmy.

Vi hoppas att kameran som han tagit emot ska ge honom mycket glädje. Kanske får vi se fler fina bilder från vinnaren i framtiden?

Mer läsning

Annons