Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jocke – rocker med schlagerkunnande

/

På fredag måste Jocke Sjöstedt inte sjunga bra – men han måste sjunga rätt. Då tävlar han i programmet ”Singing Bee”. Om han kan tillräckligt många låttexter har han chans att vinna 50 000 kronor.
– Jag är grym på texter, och väldigt ödmjuk, säger han och skrattar.

Annons

Jocke Sjöstedt fick inspiration till att anmäla sig när han såg Sandvikenkillen Magnus Brolin tävla i höstas. För Magnus gick det inte så bra – och Jocke kände på sig att han kunde få ett bättre resultat.

– Jag har en enorm talang för att komma ihåg onödiga saker.

– Dessutom har jag spelat en del som trubadur och i olika band, det har blivit naturligt att memorera texter.

Efter att Jocke varit i Stockholm och provtävlat i två auditions var han klar för programmet. Jocke hade bevisat att han har de kunskaper som krävs. Även om han själv är lite generad över vissa av sina kunskaper.

– Pinsamt nog är jag skitbra på schlagertexter, även om jag inte gillar musiken är de som ett gift som fastnar. Här försöker man se ut som den rockerkille man är och så sätter man alla schlagertexter...

Däremot konstaterar han att det inte är idealiska förhållanden för att sjunga vackert i tävlingen.

– Även om man är bra på att sjunga är det svårt att göra det bra där. Jag tycker att jag är en hyfsad sångare annars men jag kommer att skämmas rejält när det där ska visas i tv.

Programmet spelades in för ett par månader sedan.

Den som vinner har chans att ta hem 50 000 kronor, dessutom får man tävla i en stor final där vinstsumman är 100 000 kronor.

Mer läsning

Annons