Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan utmanade Emil

/
  • FINAL. Hög hastighet var det i finalen mellan utmanaren Johan Olsson och landslagsåkaren Emil Jönsson, båda från Årsunda.
  • CENTRALT. Mitt bland butikerna på Hyttgatan, i Krysset, hade man anlagt ett skidspår för tävlingen.
  • KÄMPAR. Elis Wilander tar i för fulla muggar och lyckas lägga 30 meter bakom sig på tiden 7:43.

Vem vill inte ta chansen att mäta sig mot en landslagsåkare i sprint? I går bjöd Emil Jönsson in till tävling i Krysset och ett 30-tal skidåkare passade på att utmana honom.

Annons

Sprintskidåkaren Emil Jönsson är hemma i Årsunda och laddar om efter sina motgångar i VM och i går hade han bjudit in till tävling – i Krysset. Ett skidspår hade anlagts längs Hyttgatan speciellt för kvällen och det var många som tog chansen att åka skidor mitt i stan.

När alla de 33 deltagarna hade kört sina 30 meter sprint mot klockan stod det klart vilken utmanare som skulle möta Emil i final: Johan Olsson, Årsunda IF, som till och med lyckats få en bättre tid än Jönsson i ”kvalet”.

Finalen skulle bestå av tre lopp där den som vann flest tog hem segern. Men efter de första två hade Johan Olsson och Emil Jönsson en vinst var och i det sista avgörande loppet var det trots fotoceller omöjligt att avgöra vem som kom först i mål. Resultatet blev – oavgjort mellan Emil Jönsson och junioren Johan Olsson.

De tävlande kunde också vinna priser från Jönssons sponsorer och det delades ut både sockor, kaffe och skidglasögon bland deltagarna. När loppet var över stannade han också kvar och skrev autografer.

Mer läsning

Annons