Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonna på bettet inför Vasaloppsstarten

/

Drygt 400 småstjärnor hade samlats i skidspåren i Högbo i går.
Kamerorna smattrade frenetiskt när startskottet gick i årets Barnens Vasalopp.

Annons

– Roligt, tyckte 4-åriga Filippa Enebrink-Nordström, som väntade otåligt i startfåran.
För tredje året i rad arrangerade Högbo GIF Barnens Vasalopp och uppslutningen var stor. Drygt 430 barn deltog, vilket är mer än dubbelt så många som förra året.

Tvillingarna Alfred och Ellrik Kajlöv, 6 år, från Högbo såg fram emot att få skida iväg. De har tränat hela vintern och Alfred hoppades på samma tur som tidigare år.
– Då kom jag etta båda gångerna, sa han stolt.
Vasaloppet var uppdelat i tre olika distanser; 90 meter, 1 kilometer och 2,5 kilometer.Det var smått kaotiskt i startfåraren när de yngsta deltagarna skulle starta på 90-meters sträckan. Flera barn stod otåligt och väntade bakom startbandet som var i perfekt bithöjd. När det närmade sig start så blev trängseln så stor att flera drattade omkull. Men de var snabbt uppe efter lite hjälp av sina föräldrar.När startskottet gick så stakade barnen sig ivrigt fram i spåret, glatt påhejade av sina närmaste. En av de yngsta i spåret var Adam Abrahamsson, 1,5 år, från Sandviken.
– Han skulle absolut ha stavar, fast han vet inte riktigt hur man gör, berättar morfar när Adam viftar sig glatt fram i spåret mot målgången.

Mer läsning

Annons