Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julfesten på Seljansborg firade 50

/
  • Nu är det jul. Julfesten på Seljansborg är en tradition som under lördagen firar 50 år.

En julfest som inte skulle kosta någonting för folk att besöka och som skulle bjuda på såväl tomten själv som dans kring julgranen. Det var en vinnande idé för 50 år sedan och som håller än.

Annons

Det har åter blivit dags att fira julen med tomten på Seljansborg.

Lång tradition

Diakonen Ossian Sparrnäs och Rune Ramström i Svenska kyrkan, såg behovet av en julfest för alla och envar i Sandviken. Det blev upphovet till en tradition som nu firar 50 år.

Under lördagen gör Svenska kyrkan i Sandviken åter igen om Seljansborg till tomtens eget tillhåll, Tomteborg, för att alla ska få en chans till lite julstämning. Med gratis entré brukar dagen bli välbesökt. För vad sägs om dans kring granen, julspel, fiskdamm och fika.

Flera generationer

– Det är många vuxna som var här när de var barn och som nu kommer tillbaka med sina barn, det har blivit en tradition, säger Ulla-Lena Persson, Svenska kyrkans församling i Sandviken.

Men lotter och godispåsar från tomten kommer ändå att kosta en slant. Men de pengarna kommer i sin tur att gör en insats för andra barn. Alla pengar som kommer in under julfesten kommer oavkortat att skänkas till SOS- barnbyar.

Julfesten på Tomteborg startar klockan 14.00, för ingen vill väl missa chansen att få träffa tomten i egen hög person?

Mer läsning

Annons