Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julia fick aldrig träffa sin lillasyster

/
  • Julia Lyngmos gymnasiearbete - en välgörenhetskonsert.
  • Julia Lyngmo kollar själv av gästlistan så att alla får plats.

Tyra dog i mamma AnneGretes mage två dagar före sin födsel. Nu har storasyster Julia Lyngmo skapat en välgörenhetskonsert till hennes minne.

Annons

I samband med Tyras död fick Julia sin idé om en välgörenhetskonsert till förmån för forskning om tidig spädbarnsdöd. Pengarna som skänktes eller donerades i samband med konserten som genomfördes under lördagen går direkt till Spädbarnsfonden. Kampanjen som fonden skapat heter Solvända.

Läs här: Spädbarnsfondens kampanj Solvända

Arbetarbladet träffade Julia Lyngmo strax före konserten på Kulturcentrum i Sandviken:

– Det här hände för snart tre år sedan. Det påverkar mig ganska mycket och jag tänker på Tyra varje dag. Men livet går vidare, säger Julia Lyngmo.

Läs här: Babylycka byttes mot sorg

Hon berättar att konserten är hennes gymnasiearbete på estet/musikprogrammet på Bessemergymnasiet i Sandviken. Julia går sista året och i juni tar hon studenten.

– Det är sång och dansnummer som kommer att framföras med mig och mina klasskamrater, säger hon.

Scenen Teaterbruket i Kulturcentrum börjar fyllas. Julia Lyngmo berättar att salongen med 92 platser är fullbokad. En av åhörarna är Julias mamma AnneGrete Lyngmo:

– Jag är jättestolt över Julia. Allt det här är väldigt känslomässigt för mig. Det här är ett initiativ hon tagit helt utan oss. Hon vill göra det här för att hedra sin lilllasysters minne, det känns jättefint, säger hon.

Nu väntar AnneGrete Lyngmo och hennes sambo barn igen, och Julia får ett syskon till.

– Vi väntar tillökning i juni, och ser jättemycket fram emot det, säger hon.

.

Mer läsning