Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan bli ytterligare 60 lägenheter

I december avgörs det om det blir fortsatt bostadsbygge med ytterligare ett 60-tal lägenheter på Kanalgränd. Sandvikenhus styrelse har nu beslutat att gå vidare med processen genom att ta fram ett förfrågningsunderlag.

Annons

När Sandvik i somras meddelade att företaget planerar att minska antalet anställda inom affärsområdet SMT med 600-700 personer började Sandvikenhus ledning tveka inför andra etappen på Kanalgränd.

Vid sitt möte tidigare i veckan diskuterade styrelsen situationen som uppstått efter Sandviks besked.

– Vi beslutade varken att säga ja eller nej till fortsatt bygge. Vi låter nu processen gå vidare med bland annat framtagning av förfrågningsunderlag. I december räknar vi med att bestämma oss för om det blir någon fortsättning, säger styrelseordföranden Håkan Bengtsson.

Andra etappen på Kanalgränd kan komma att kräva en ändring av detaljplanen på den så kallade Tvätteritomten i hörnet av Barrsätragatan-Norra Götgatan. Detta eftersom Sandvikenhus nu är inne på att bygga fler lägenheter och högre hus än tidigare planerat.

I stället för ett 50-tal lägenheter i tre- och fyravåningshus vill företaget bygga ett 60-tal lägenheter i sexvåningshus.

– Vi måste öka exploateringsgraden för att i slutändan få till rimliga hyror, säger Håkan Bengtsson.

Ägaren till en av grannfastigheterna har hos stadsarkitektkontoret haft invändningar mot den förändringen.

 

 

 

Mer läsning

Annons