Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin är beredd att låna ut sitt hem

/
  • HYR UT. Karin Ågren Grundström är en av de Sandvikenbor som redan förklarat sig beredd att hyra ut sin egen bostad när det blir sådana stora arrangemang i Göransson Arena att Sandvikens logikapacitet inte räcker till. Karin bor i en stor etagelägenhet på Hantverkarbacken med plats för många bäddar.

När det är Melodifestival eller bandycup i stan är Karin Ågren Grundström beredd att flytta ur sin lägenhet för att andra ska kunna flytta in.

– Ett enkelt och bra sätt att tjäna lite extra pengar. Och med lite tur får jag hyra ut till en riktig kändis, skrattar hon.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i går har bristen på hotellrum blivit en flaskhals i arenabolaget och kommunens satsning på att göra Sandviken till en stor arrangörsstad.

Redan under helgens villamässa i Göransson Arena har det uppstått problem. Ett 20-tal personer som jobbar med mässan tvingas åka fram och tillbaka mellan arenan och hotell Bergsmannen i Hofors.

Kommunens akutlösning inför kommande storarrangemang som exempelvis World Cup i bandy och Melodifestivalen bygger på att Sandvikenborna nu tar chansen att bli privata uthyrare.

”Hyr ut era villor eller lägenheter”, vädjar kommunens turist- och informationsavdelning.

Karin Ågren Grundström är en av dem som nappat på idén. Fast egentligen hade hon bestämt sig för att bli privat uthyrare redan innan kommunen gick ut med sitt nödrop.

– Ja, när jag läste om den här idén hade jag redan bestämt mig. Jag stod först i kön, skojar hon.

Karin Ågren Grundström bor i en läcker etagevåning på 120 kvadratmeter högst upp på Hantverkarbacken, bara ett långt målvaktsutkast från Göransson Arena. Där får utan vidare fem-sex personer sovplats utan att behöva trängas med varandra.

– Jag ser det som ett sätt att tjäna lite extra pengar. Barnen är ändå hos pappan varannan vecka. Själv får jag säkert sova hos någon kompis.

Hur lönande extraknäcket som uthyrare kan bli har inte Karin hunnit räkna på.

– Men ett dubbelrum på Princess kostar 1 200–1 300 kronor per natt. Och en övernattning hos mig borde väl motsvara ett par dubbelrum.

– Nej, jag kanske är naiv men jag litar på folk. Jag har inte heller några värdeföremål som jag är extra rädd om.

Som bonus hoppas Karin Ågren Grundström på en känd gäst till Melodifestivalen.

– Det skulle vara kul att få ha en riktig kändis boende hemma hos sig.

Mer läsning

Annons