Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klas Palmér lämnar politiken för Kina

/
  • Klas Palmér kan inte fortsätta som ordförande i kunskapsnämnden eftersom han blivit placerad i Kina av sin arbetsgivare, Sandvik.

Klas Palmér väntas lämna uppdraget som ordförande i kunskapsnämnden.


Den tunge S-politikern ska under flera månader framåt tjänstgöra i Kina.


Huvudkandidat till att ersätta honom är Ann-Catrin Brockman, i dag vice ordförande i nämnden.

Annons

Det blir dubbelt ledningsbyte inom skolan och förskolan i Sandviken. Både förvaltningschefen Barbro Berglind och den politiskt ansvarige Klas Palmér är på väg att sluta.

I Palmérs fall är det hans arbete på Sandvik med placering i Kina till sommaren som gör att han antingen måste ta time out eller lämna uppdraget permanent.

– Eftersom jag inte kan sköta mitt uppdrag härifrån har jag ställt min plats till förfogande. Det är nu upp till partiet att avgöra om jag ska göra ett tillfälligt uppehåll eller sluta definitivt, säger han.

Klas Palmér kan alltså själv tänka sig att återvända till den tunga ordföranderollen i kommunens största nämnd när hans uppdrag i Kina är genomfört. Men partiledningen är inne på att det är bättre med ett permanent byte.

– Eftersom Klas själv är osäker på vad som händer efter juli lutar det åt att han avsäger sig uppdraget och att vi utser en ersättare, säger Åke Söderman, arbetarekommunens ordförande.

Valberedningen börjar förmodligen ta emot namnförslag redan i dag och i slutet av mars väntas Socialdemokraterna utse ny ordförande i kunskapsnämnden vid ett medlemsmöte.

Den naturliga ersättaren är Ann-Catrin Brockman, vice ordförande sedan valet 2002 som i praktiken haft ett delat ledarskap med Klas Palmér.

– Vi avgör gemensamt vem som ska bli ny ordförande. Men med tanke på att Ann-Catrin Brockman redan är vice ordförande och kan verksamheten skulle det kännas som ett ganska givet val, säger Åke Söderman.

Mer läsning

Annons