Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knarkdomar mot tre Sandvikenbor

Ett par i 40-årsåldern och en 23-åring, samtliga från Sandviken, hör till de sju som döms till fängelse i en knarkhärva med kopplingar till mc-gänget Bandidos i Uppsala.

Annons

Sandvikenparet är relativt nyinflyttat. Han döms till två års fängelse. Hon får ett och ett halvt års fängelse, liksom den 23-årige Sandvikenbon. Övriga dömda får ett eller ett och ett halvt år.

Sandvikenparet har enligt domen haft ett missbruk tidigare, varit rena i några år, men återfallit under 2009.

Spaningarna mot dem har skötts av polisens speciella spaningsgrupp mot grov organiserad brottslighet, placerad i Uppsala.

Spaningarna visar att både mannen i Sandvikenparet och 32-åringen har besökt Bandidos klubblokal i Uppsala. Där har de bland annat träffat den 32-årige Uppsalabo som, enligt tingsrättens dom, är medlem i Bandidos.

Flera andra av andra dömda har också kontakter med Bandidosmedlemmen.

Telefonavlyssning

Polisens telefonavlyssningar visar hur de planerat narkotikaaffärer, de tre narkotikaaffärer som åtalet omfattar. Ett möte vid Dragon Gate övervakades också på plats av polisens spanare.

Tingsrätten dömer inte för grovt narkotikabrott, som åklagaren yrkade på. Mängden narkotika vid var och en av affärerna når inte upp till gränsen för grovt narkotikabrott, som är 250 gram när det gäller amfetamin.

Mer läsning

Annons