Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivman frias för dråpförsök

Den 29-åring som jagade ungdomar i Sandviken med en kniv frikänns helt från misstankarna om försök till dråp. Däremot döms de båda ungdomar från Hofors till ungdomstjänst för att ha misshandlat 29-åringen.

Annons

När domen mot 29-åringen från Sandviken meddelades av Gävle tingsrätt i dag innebar det omvända förhållandena jämfört med för en månad sedan då 29-åringen häktades misstänkt för dråpförsök. Då var det 29-åringen som var gärningsman och 15-åringen och 17-åringen från Hofors som var offer.

Nu döms istället ungdomarna för misshandel och 29-åringen frias helt.

Tingsrätten slår fast att de båda ungdomarna misshandlat 29-åringen med sparkar och slag först vid Krysset ,sedan vid Resecentrum 15 augusti. Det fick 29-åringen att åka hem och hämta en kniv, men redan på bussen tillbaka in mot centrum ångrade han sig. När han kom till Resecentrum såg han ungdomarna, men tog aldrig kontakt utan gick ensam in mot stan.

Ungdomarna följde efter och vid bokhandeln på Hyttgatan säger 29-åringen att han kände sig så hotad att han tog fram kniven och började springa efter dem när de cyklade iväg.

Rätten anser att det inte är visat att han haft uppsåt att döda, därför ska han frias.

Med tanke på ungdomarnas låg ålder döms de till ungdomstjänst i 30 respektive 40 timmar.

Mer läsning

Annons