Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivmannen hade blivit trakasserad

Den 29-åring som jagade två pojkar med kniv i fredags hade tidigare blivit trakasserad av det gäng där ungdomarna ingår. Under dagen i dag sker häktningsförhandlingen mot 29-åringen, som misstänks för försök till dråp.

Annons

Det var i fredags eftermiddag som 29-åringen träffade på de två ungdomarna i centrala Sandviken. Han drog upp en kökskniv och började jaga ungdomarna, som cyklade och därför hann ifrån honom. Därefter sprang 29-åringen längs Fredriksgatan och greps av polisen på Årsundavägen.

29-åringen anhölls och har suttit i arresten sedan dess.

Efter gripandet gjorde 29-åringen en polisanmälan i sin tur. Anledningen till utbrottet och jakten med kniven i fredags var att han flera gånger tidigare trakasserats av sex ungdomar i ett gäng, där de två jagade ingår. I fredags träffade han på dem på stan och fick ett utbrott.

Både i onsdags och tidigare under dagen i fredags ska han ha blivit både sparkad och slagen av gänget både vid Krysset och vid Resecentrum.

Under helgen begärde en jouråklagare 29-åringen häktad. Förhandling hålls på tingsrätten i Gävle nu under dagen. 29-åringen erkänner att han jagat dem med kniv. Polisen har också hållit förhör med de inblandade ungdomarna.

 

29-åringen begärs häktad för försök, vad har det för betydelse att han själv blivit trakasserad?

 

– Det kan vara en förmildrande omständighet om han angripits tidigare. Man skulle kanske kunna se det som en provokation, säger åklagare Peter Helsing, som fick ärendet på sitt bord nu på morgonen och inte kan uttala sig om några detaljer.

Mer läsning

Annons