Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolbullar och hantverk på gedigen julmarknad

/
  • DOCKA. Linnéa Svedlund, fyra år, Hästbo, Torsåker, köpte en liten hemgjord docka.
  • KOLBULLAR. Stefan Lomner, Äventyr i Högbo, gör kolbullar. Han räknad med att det skulel gå åt uppåt 1000 kolbullar den här dagen.
  • CHOKLAD. En av försäljarna tillhandahöll choklad i alla de varianter.
  • BLANDAT. Gran och sidfläsk. Utbudet var mycket stort på marknaden.
  • DOCKA. Linnéa Svedlund, fyra år, Hästbo, Torsåker, köpte en liten hemgjord docka.
  • DOCKOR. Margareta Nylander, Storvik, sålde hemgjorda dockor som hon och dottern Ingmari Eliasson gjort.
  • GOTT.  Linne och Ingela Hammarlund förlorade sig i choklad.
  • MÅLTID. Sara och Saga Lundahl, Forsbacka, njöt av kolbullar.
  • NÖJD. Björn Lundahl gillade både kolbullen och julmarknaden i Högbo.
  • REKORD. Lena Fjällström i arrangerande OK Hammaren tror på publikrekord med 7000-8000 besökare på julmarknaden vid Högbo bruk.
  • BLANDAT. Gran och sidfläsk. Utbudet var mycket stort på marknaden.
  • STÄMNING. Mamma Ingela Hammarlund, Sandviken, med sonen Jimmy var några av de tusentals besökarna som njöt av julstämningen på marknaden. Jimmy tyckte att godiset var det viktigaste.

Ett 70-tal försäljare och utställare deltar på julmarknaden vid Högbo bruk,
Det är gediget hantverk och kolbullar.
– Importerade plastleksaker kan väl vara bra men det säljer vi inte här, säger Lena Fjällström, i arrangerande OK Hammaren.

Annons

Marknaden hålls på söndagseftermiddagen. Det är en lång marknadsgata mellan husen i bruket. Dessutom pågår försäljning i vagnslidren. Här finns halmfigurer, stickat, skinn, hemslöjd, kläder och mycket mer. Människor köar för korv, glögg, kaffe och kolbullar.

– Det här är lite speciellt, det gör man inte hemma, säger Björn Lundahl, Forsbacka, som balanserar en kolbulle med fläsk och lingon på papptallriken.

Han, hustru Anne-Marie och dottern Sara gillar julmarknaden då det är så mysig stämning.

– Det brukar bli en krans till dörren och svagdricka.

– Då är det dåligt väder och karuseller, säger Anne-Marie som servar Saga fyra år med kolbulle.

Julmaknaden har funnits sedan 1991 då den startade vid Högbo kvarn. Arrangerar gör OK Hammaren ihop med Högbo bruk.

– Förra året hade vi 6 000 besökare, i år tror jag det blir 7 000-8 000, säger Lena Fjällström.

Mer läsning

Annons