Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kollision mellan polisbil och cyklist

/
  • Här är polisbilen som körde på en cyklist i Sandviken strax efter midnatt natten mot söndagen.

En polisbil kolliderade med en cyklist strax efter midnatt natten mot söndagen.
Olyckan skedde i Sandviken och cyklisten, som är en 68-årig man, fördes till sjukhus.

Annons

En polisbil från Gävleborgs län färdades norrut på Högbovägen och var på väg mot Ockelbo då en cyklist åkte nedför backen på Orrvägen och ut på Högbovägen.

Föraren av polisbilen bromsade och försökte styra undan, men cyklisten slog i framrutan på polisbilen och hamnade sedan på vägbanan.

Vid olyckstillfället rådde skymning och polisbilen var inte under utryckning med blåljus och/eller siren.

Enligt vittnen på plats var det en rejäl krock och stort pådrag med ambulans och polisbilar.

Vindrutan på polisbilen trycktes in cirka 15 centimeter (se bild ovan) och en anmälan om vårdslöshet i trafik är upprättad, men ingen är i nuläget delgiven misstanke. Ärendet kommer att hanteras vidare internt.

Den 68-årige mannen, som är hemmahörande i Sandviken, fördes till sjukhus med ambulans. Polisen hänvisar till sjukvården angående frågor om cyklistens skador och i nuläget är det oklart hur pass allvarligt skadad mannen är.

En av polismännen fick splitter från framrutan i ögonen och åkte till sjukhus för kontroll, men i övrigt blev det inga fysiska skador.

UPPDATERING 11.51 MÅNDAG: Den 68-årige mannen vårdas just nu för allvarliga skador på akutmottagningen i Gävle, enligt en patientskaderapport som släpptes 11.33 på måndagen. Allvarlig skada omfattar allvarlig inre skada på organ eller till exempel lårbensbrott, enligt information från Region Gävleborg.

LÄS OCKSÅ:

Daniel Nordström: När polisen styr nyheterna

Mer läsning

Annons