Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolsvart på resecentrum

/
  • Felanmälningarna når inte fram. Orsaken till att det inte lyser på Resecentrum är brist på kommunikation mellan Sandviken Energi och Sandvikenhus som delar på ansvaret för lyktstolparna.

Resecentrum i Sandviken skulle göras tryggare. Men de senaste veckorna har det varit kolsvart mellan stationshuset och cykelställena. Flera felanmälningar från resenärer har gjorts, utan att något hänt. Orsaken är brist på kommunikation mellan Sandviken Energi och Sandvikenhus som delar ansvaret för lyktstolparna.

Annons

I april bildade Sandvikens kommun tillsammans med Brottsförebyggande rådet, polisen, Sandvikenhus och räddningstjänsten en arbetsgrupp för att motverka problemen och öka tryggheten vid Resecentrum.

Detta efter stora problem med skadegörelse och cykelstölder.

En viktig punkt på åtgärdslistan var bättre belysning.

Den senaste tiden har dock resenärer reagerat på att inte ens de lampor som redan sitter uppe fungerar.

Lyktstolparna ur funktion

Det har lyst där man kliver på bussarna. Men de fyra lyktstolparna med dubbla armaturer som står mellan stationshuset och cykelställen har varit svarta. Flera resenärer har gjort felanmälningar till Sandviken Energi, som ansvarar för en stor del av gatubelysningen i Sandviken.

När det gäller lamporna vid Resecentrum delar man dock ansvaret med Sandvikenhus.

Redan efter att första anmälan gjordes skickade Sandviken Energi dit en montör som konstaterade att det inte var energibolagets lampor det var fel på. De fungerade finfint.

Men meddelade Sandvikenhus att de borde kolla sina lampor var det ingen som gjorde.

Börja prata med varandra

Nu ska dock de båda kommunala bolagen börja kommunicera med varandra.

– Det är inte så lätt för folk att veta vilka lampor som hör till vem. Många tror att vi har ansvar för all belysning. Nu kommer vi att se över våra rutiner och bli bättre på att prata med varandra, säger Kent Byman, marknadschef på Sandviken Energi.

Jenny Glumoff, kommunikations- och marknadschef på Sandvikenhus säger samma sak.

– Det är inte bra att anmälningar trillar mellan stolarna.

Den trasiga belysningen på Resecentrum har nu blivit ett prioriterat ärende.

Sandviken Energi och Sandvikenhus håller även på att ta fram ett gemensamt förslag på utökad belysning på Resecentrum. Där ingår fler armaturer och lampor även under skärmtaken på cykelparkeringen.

Mer läsning

Annons