Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen ber om ursäkt

/
  • Kommunalrådet Peter Kärnström (S) skickade i går ett pressmeddelande där han ber familjen om ursäkt. ”Vad jag har förstått genom media vill paret vara ifred och det respekterar jag”, säger Kärnström som inte har några planer på att söka upp Jennie och Thomas personligen.

(Ny version 8/11) Ett år efter omhändertagandet får nu Jennie och Thomas en ursäkt.

– Jag ber familjen om ursäkt för det de har gått igenom, säger kommunalrådet Peter Kärnström (S).

Annons

Sandvikens kommun har under veckan fått en massiv kritik för att man hittills vägrat be Jennie och Thomas om ursäkt för att deras två flickor omhändertogs i 68 dagar.

Men i går eftermiddag skickade kommunalrådet Peter Kärnström ut ett pressmeddelande där han skriver ”jag ber familjen om ursäkt för det dom har fått gå igenom när nämnden har agerat utifrån den gällande skyddslagstiftning som finns för barn”.

Varför kommer den här ursäkten först nu?
– Jag tycker inte att det har framkommit att vi beklagar det som har skett och att vi känner empati med familjen för att de har fått genomlida detta, säger Kärnström.

Kärnström och kommunen har än så länge inga planer på att träffa Jennie och Thomas för att framföra ursäkten personligen.
– Nej, vi gör så här att vi skickar ut ett pressmeddelande till att börja med, säger Kärnström och fortsätter:
– Om de vill träffas så finns jag tillgänglig, men vad jag har förstått genom media så vill paret vara ifred och det respekterar jag.

Han berättar att han också tagit initiativ till att kommunstyrelsen nu ska få ta del av de rutiner som individ- och familjeomsorgsnämnden har i ärenden som Thomas och Jennies.
– Vi kommer också att diskutera ärendet vid vårt nästa kommunstyrelsemöte och det ska även IFO (individ och familjeomsorgsnämnden) göra under deras ordinarie nämndsmöte på tisdagen.

Mer läsning

Annons