Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen vill ha insyn i uthyrningen av nya stugor

/

Kommunen ställer nu krav på företaget som ska sälja stugor i Årsunda Strandby. Bland annat vill man se till att stugorna hyrs ut under hela säsongen.

– Vi vill inte att det blir privat, utan att det ska vara tillgängligt för så många olika människor som möjligt, säger stadsarkitekten, Anna-Maria Häggblom.

Annons

En fullt utbyggd turistresort med 60 stugor och inomhuspool. Så ser nye ägaren av Strandbadens storslagna planer ut. Det nya området går under namnet Årsunda Strandby.

Men för att bygget ska kunna bli verklighet krävs att kommunen tar fram en ny detaljplan som tillåter nybygget, ett arbete som nu har påbörjats.

Satsningen på 100 miljoner kronor ska finansieras av privatpersoner som köper in sig i husen som kostar 1,9 miljoner kronor styck. Ett krav på köparen är dock att stugorna hyrs ut under delar av säsongen.

Nu ställer kommunen krav, bland annat vill man ha insyn i de hyresavtal som skrivs innan den nya detaljplanen antas. Anledningen är att man vill se till att stugorna utnyttjas hela säsongen.

– Vi vill undvika privatisering och bereda möjligheten för så många som möjligt att vistas i området, säger stadsarkitekten, Anna-Maria Häggblom.

Hon är också tydlig med att inga stugor får säljas innan planen har vunnit laga kraft. Men att skriva avtal med intressenter som man redan påbörjat har kommunen inget emot.

– Det är klart att de måste göra det, men de måste ha en brasklapp att det kan bli förändringar, säger Anna-Maria Häggblom.

Mer läsning

Annons