Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunledningen ändrar arbetssätt

Den politiska ledningen i Sandviken organiserar nu om sitt arbete.

Annons

Kommunstyrelsen väntas i nästa vecka besluta om att avveckla både personalutskottet och tekniska utskottet. I stället inrättas ett arbetsutskott.

Övergripande och extra viktiga personalfrågor behandlas i dag i ett personalutskott lett av kommunalrådet Monica Jacobsson (S). Men inom kommunledningen anser man nu att utskottets praktiska betydelse är ringa och mest skapar onödig administration. Dessutom ser kommunledningen en fördel i att hela kommunstyrelsen i fortsättningen får vara med och ta ansvar för de rent strategiska personalfrågorna.

Tekniska utskottet, lett av kommunalrådet Carl-Ewert Ohlsson (C), sysslar med strategiska frågor som rör markförvärv, exploateringar och bostadsfrågor. Kommunledningen tycker att frågorna är så viktiga att de nu bör föras närmare den politiska ledningen och kommunstyrelsen som helhet.

Förslaget är att de båda utskotten ska avvecklas redan i oktober och ersättas med ett arbetsutskott under kommunstyrelsen som ska bereda ärenden men även ha befogenhet att själv fatta beslut i vissa ärenden som saknar principiell betydelse.

Mer läsning

Annons