Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kompromissat och klart för hallbyggei Österfärnebo

En 39 meter lång och 18 meter bred hall med läktarplatser för 100 personer. Som med dispens blir godkänd för seriespel. Det blir den sporthall som Österfärnebo får sedan politikerna och invånarna kompromissat färdigt.

Annons

Sedan flera generationer Österfärnebobor slagits för en idrottshall blev det smolk i glädjebägaren när kommunen meddelade att det äntligen skulle byggas hall, men bara en 32x16 meter liten lada där det inte ens skulle gå att spela innebandy i seriesammanhang.

Hos kommunen gjorde man om läxan och fick fram nya och betydligt mer fördelaktiga kalkyler som skulle tilllåta ett större bygge.

Efter flera möten har nu politiker och företrädare för bygden kompromissat sig fram till en lösning som kultur- och fritidsnämnden väntas godkänna vid ett sammanträde på tisdag.

Österfärneboborna får acceptera en hall som blir några meter kortare än idrottsföreningarnas och skolornas eget huvudalternativ. Själva hallytan blir nu 39 x 18 meter. Därutöver tillkommer den läktare för 100 personerna som de lokala företrädarna var beredda att pruta bort men som kommunrepresentanterna var angelägna att få plats med på en gång eftersom de trodde att det annars bara skulle komma krav på en sådan när hallen väl var byggd.

I hallinvesteringen på 10,8 miljoner kronor inryms också inredning för badminton, tennis samt två handbollsmål och basketkorgar

Mer läsning

Annons