Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurrens om musik för utvecklingsstörda

Drömfabriken får konkurrens när kommunen upphandlar estetisk verksamhet för utvecklingsstörda.

Efter en första gallring har ett mer preciserat underlag nu skickats ut till flera tänkbara utförare. Namnen på de aktuella entreprenörerna är dock i det här skedet hemligstämplade.

Annons

Sandvikens kommuns nuvarande avtal med kooperativt drivna Drömfabriken går ut vid årsskiftet. Efter mycket diskussioner blev det beslutat att verksamheten i fortsättningen måste upphandlas.

De ansvariga på inköpsavdelningen har granskat alla intresseanmälningar utifrån vilka förutsättningar och vilken tillgång till personal som anbudsgivarna har.

Vill köpa daglig verksamhet

– Vi har gjort en första gallring, säger inköpschefen Håkan Bergström.

De mest intressanta kandidaterna har nu fått tillgång till ett utvidgat förfrågningsunderlag i den så kallade urvalsupphandlingen.

Materialet som skickats ut är offentligt.

Av det framgår bland annat att kommunen vill köpa daglig verksamhet enligt LSS med inriktningarna musik, konst och skapande för tio personer med lindrig till måttlig utvecklings- störning.

”Tre månader”

Kommunen är beredd att betala högst 450 000 kronor per år under en avtalsperiod på tre år med möjlighet till ett års förlängning.

Vilka som huvudkandidater till att bli estetentreprenörer är dock hemligt. Först när anbuden öppnats och kommunen fattat sitt beslut offentliggörs anbudsgivarna och deras förslag.

– Tre månader efter det att vi valt leverantör räknar vi med att verksamheten kan starta, säger Håkan Bergström.

Mer läsning

Annons