Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurskrav mot krogbolag

Skulder på närmare 700 000 kronor ligger hos kronofogden för indrivning från Högbovägen Lunch AB, bolaget som hade hyreskontraktet där krogen Steeltown verkade fram till förra hösten.
Nu har en av leverantörerna begärt Högbovägen Lunch i konkurs.

Annons

Det är Göteborgsföretaget Soft Touch, som levererade handskar till adressen på Odengatan i Sandviken, som lämnat in konkursansökan.

– Vi följer de normala rutinerna när vi inte får betalt, säger Michael Cederqvist, vd i Soft Touch, som har fordringar på drygt 60 000 kronor.

Varorna försvann

När Steeltown lagts ned sålde Sandvikenföretagaren Johnny Larsson Högbovägen Lunch till en 48-årig Avestabo utan erfarenhet från krogbranschen. Därefter beställdes varor till adressen på Odengatan utan att leverantörerna fick betalt. Varorna försvann.

Under våren växte högen med betalningskrav hos kronofogden. I somras uppgick fordringarna till cirka 1,2 miljoner kronor. I dagsläget har närmare 700 000 kronor gått till indrivning.

Misstänkt bedrägeri

Konkursförhandlingen i tingsrätten är planerad till i början av oktober. Polisen har inlett förundersökning om misstänkt bedrägeri. För närvarande har ingen person delgivits misstanke om brott.

Mer läsning

Annons