Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontroversiell SD-politiker lämnar uppdrag

/
  • Hans Welander har tidigare länkat till hatsajter på Facebook. Den här bilden har inget att göra med att han nu lämnar sina uppdrag i Arbetslivsnämnden och Sandviken Energi AB.

SD-politikern Hans Welander har lämnat sina uppdrag i Arbetslivsnämnden och Sandviken Energi AB. I våras avslöjade Arbetarbladet hur Hans Welander hade länkat till hatsajter på Facebook.

Annons

För en dryg vecka sedan lämnade Hans Welander sina uppdrag i Arbetslivsnämnden och Sandviken Energi AB, dock sitter han kvar som ledamot i kommunfullmäktige för rasistiska Sverigedemokraterna.

LÄS ÄVEN: Nämndeman sprider hat

LÄS ÄVEN: Avhoppad SD-nämndeman kvar i fullmäktige

Förra våren avslöjade Arbetarbladet hur Hans Welander hade spridit hat mot muslimer och invandrare på sin Facebooksida, genom att dela länkar till bland annat högerextrema tidskriften Nationell Idag och muslimfientliga Dispatch International. Då satt han även som nämndeman i tingsrätten, ett uppdrag han avsade sig efter avslöjandet.

Hans Welander vill inte kommentera varför han nu har lämnat uppdragen, utan hänvisar till SD:s gruppledare Per Kihlgren.

– Du får ta det med Kihlgren, jag är lite upptagen nu, jag jobbar, säger han.

Hans Welander sitter kvar som ledamot i kommunfullmäktige, men vill inte heller svara på frågor om det.

– Nej, det har jag inga kommentarer om.

Per Kihlgren uppger via mejl till Arbetarbladet att Hans Welander har avsagt sig sina uppdrag "av personliga skäl, som inte har något som helst med Sverigedemokraterna att göra." Lasse Palmér kommer att ta över uppdragen som Hans Welander lämnar.

Mer läsning

Annons