Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korsikabadet redo för gäster

/
  • redo för bad. När kommunen inte ville bidra med pengar till Korsikabadet ställde byborna och Torsten Wassberg upp ideellt.

Korsikabadet i Kungsgården har fått en uppfräschning. När kommunen inte ville bidra med pengar tog byborna saken i egna händer och ställde upp ideellt för att få en bättre badplats.
– Det kan bli ett badparadis så länge folk ställer upp och engagerar sig, säger Torsten Wassberg, bybo och initiativtagare.

Annons

Solen lyser, vattnet är ljummet och inbjuder till bad. Korsikabadet i Kungsgården har fräschats upp under våren efter ett initiativ från byborna i Kungsgården och Ovansjö.

Kommunen ville inte ställa upp med alla omkostnader så en skara människor på 50 personer bestämde sig för att ställa upp på ideell basis för att få en badstrand i bättre skick.

Buskar och vass har tagits bort, sand har lagts dit och nya bänkar och bord har satts dit för fikasugna badgäster som inte vill sitta på marken.

Torsten Wassberg berättar om ett gammalt Korsikabad på 60-talet då det fanns ett kafé vid stranden som sålde glass. Det är en av de många planerna till ett bättre Korsika.

– Det handlar om att ha ett bra kontaktnät och folk som är villiga att ställa upp. Vi får se vad som händer härnäst. Rom byggdes ju inte på en dag, säger Torsten Wassberg.

Mer läsning

Annons