Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krog utan tillstånd hade alkohol

Omstridda krogen Steel Town hade alkohol i lokalerna trots att tillståndet dragits tillbaka. Vid en inspektion fanns öl i pumparna och menyn innehöll prisuppgifter på alkohol.

Annons

I början av juni drog individ- och familjenämnden tillbaka serveringstillståndet för Steel Town efter uppgifter om upprepade fall av oreda på platsen och överservering. Krogen, som menar att allt bygger på rykten och skvaller, har överklagat beslutet. En ansökan om inhibition för att få fortsätta servera alkohol avslogs av länsrätten.

I ett telefonsamtal 23 juni uppmanades krogen att omedelbart plocka bort all alkohol. Men vid en inspektion några dagar senare var ölkranarna inte övertäckta. Enligt kommunens inspektörer fanns det öl i pumparna samt i ett fat på golvet. En skylt på väggen tipsade om mat och starköl.

Ägaren Johnny Larsson säger att den enda öl som fanns kvar låg i slangarna. Fatet väntade på att hämtas av bryggeriet och skylten hade personalen glömt att sudda.

– Vi har inte sålt en droppe och tänker inte göra det förrän vi får tillståndet tillbaka.

Johnny Larsson tycker att agerandet börjar likna trakasserier och tänker vända sig till kammarrätten med det indragna serveringstillståndet.

– Beslutet är fattat med jäv.

Han anser att Hans-Olov Frestadius (S), ordförande för IFO-nämnden, låtit sig påverkas av de starka rykten som under våren pekat ut krogen som en mötesplats för sexhandel.

Mer läsning

Annons