Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogspioner får höjda arvoden och mer nattjobb

/
  • Högre ersättning. Kroggästerna går ut allt senare på kvällarna därför blir det mer nattjobb för krogspionerna och då höjs också arvodena.

Kroggästernas förändrade vanor ligger bakom den löneförhöjning som kommunens ”krogspioner” nu får. För arbetet efter klockan elva på kvällen höjs deras ersättning från 225 till 300 kronor

i timmen.

Annons

Trenden är att kroggästerna går ut allt senare på kvällarna. Därför blir det också förskjutna arbetstider för de restauranginspektörer som kommunen anlitar, de så kallade krogspionerna.

– Det är ju när det är mycket folk ute som det finns anledning att göra inspektioner, säger Hans-Olov Frestadius, s, ordförande i individ- och familjeomsorgsnämnden.

Vid ett möte i går beslutade ifo-nämnden att höja inspektörernas arvoden och då särskilt för tiden efter klockan 23 på kvällarna. Då blir det nya arvodet 300 kronor i timmen. Tidigare på kvällarna blir ersättningen 200 kronor. Dessutom utgår, som tidigare, en kostnadsersättning på 150 kronor per inspektionstillfälle, vilket ska täcka utgifter för mat och dryck.

– Restauranginspektörerna har haft oförändrade arvoden sedan 2001 så det var på tiden att det blev en justering, säger Hans-Olov Frestadius.

Mer läsning

Annons