Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturkollot spelar lokal Snövit

/
  • KULTURKOLLO. Tredje veckan av sommarkollot i Hofors flyttade i år till Folkets park. Här står kulturellt skapande på schemat. Resultatet ska bli en teaterproduktion som visas upp på teaterplan på fredag.

I stället för sista veckan i Edskevall anordnas i år kulturkollo i Folkets park.
Här står barnens skapande i centrum och i dag, fredag, visar de upp en lokal version av Snövit på Teaterplan.

Annons

35 hoforsare och 40 barn från danska vänortskommunen Flädså skapar under veckan en egen teateruppsättning. Det är nämligen kultur som står på schemat när tredje kolloveckan i år flyttat från Edskevall till Folkets park.

– Barnen har fått välja en konstform att jobba med under veckan och sedan lägger vi ihop alla grupper och gör en gemensam produktion. Det blir en lokal Hoforssnövit, säger kulturskolechefen, Ritva Snellman som är ansvarig för kolloverksamheten.

En musikgrupp har gjort ljud som ska beskriva olika stämningar, en grupp har jobbat med dans och konstnären Johanna Fröjd har hjälpt barnen att tillverka masker och annan scenografi. Föreställningen ska vara färdig på fredagen och kommer då att visas upp på Teaterplan.

Anledningen till att sista kolloveckan i år är förlagd till Folkets park är att det funnits mindre pengar till verksamheten.

– Jag försökte att ändå skapa tre veckors verksamhet, därför lyfte jag ut skaparladan som vi brukar ha i Edsken och flyttade den till Folkets park. På så vis sparar jag både på transporter och personal, eftersom jag nu använder de som är anställda av kulturskolan, säger Ritva Snellman.

Mer läsning

Annons