Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnan skyller barnporr på hot och separation

/
  • Kvinnan gick in i rättssalen med huvan uppfälld. Därinne förklarade hon att det var en kombination av rädsla och behov av ömhet och bekräftelse som gjorde att hon tog emot barnporrbilder från Borlängebon.

En förhoppning om en ny relation. Ett behov av ömhet och uppmärksamhet i en personligt pressad situation. Rädsla för hans hot att avslöja deras sexfantasier.

Annons

Sandvikenkvinnan, en av de 23 åtalade i den stora barnporrättegången, lade fram flera förklaringar till hur hon kunde ta emot grova barnporrbilder från Borlängebon.
Det var den åttonde dagen av rättegången i Falun. Sandvikenkvinnan var den artonde av de åtalade att sätta sig ner inför domare, nämndemän, journalister och åhörare och förklara varför polisen hittade grov barnpornografi i hennes dator. I polisens förundersökning finns sida upp och sida ner med utskrifter av grova sexfantasier som hon och Borlängebon har bytt på MSN.
Hon gick snabbt in i rättssalen med huvan uppdragen. Under den fanns en helt vanligt medelålders kvinna. Från början sitter hon med handen för munnen, men när hon förhörs har hon svar.
Fantiserade om bilderna
De är snarlika de andra kvinnornas. Hon ser sig som ett offer. Det var han som ville skicka bilder, hon förstod först inte vad det var. Sen raderade hon bilderna så fort som möjligt. Hon gillar inte barnporr.
Men åklagaren ifrågasätter hennes oskuld. Hon sa inte nej. Hon avbröt inte förbindelsen med honom. Hon tackade ja när han erbjöd fler filmer och bilder. Hon svarade att det var sköna bilder, och fantiserade kring dem i chatten med Borlängebon. Hon angav också vilken typ av bilder hon ville se. Och de träffades i verkliga livet flera gånger.
Hur kan det komma sig, om du tar avstånd från barnporr? undrar åklagaren.
– Det har jag inget riktigt bra svar på. Jag spelade med, jag ville bara hålla honom nöjd.
Skälen till det var flera, enligt kvinnan. Från början hoppades hon på en relation. Hon hade nyligen genomgått en jobbig separation efter ett långt äktenskap. Hon var ömtålig och törstade efter ömhet och bekräftelse.
– Jag gick med på att prata snusk för att han skulle bry sig om mig.
Inga spår av hot i samtalen
Sedan blev hon rädd för Borlängebon. Om hon inte var ute på MSN blev han arg och skickade SMS till henne. Och hon hävdar att han hotade att lägga ut loggarna från deras MSN-fantasier så att alla skulle kunna läsa dem.
Det ifrågasätter åklagaren. Några spår av hot finns inte i de utskrivna samtalen.
Kvinnan är sjukskriven
Nu är Sandvikenkvinnan sjukskriven och får samtalshjälp.
– Jag mår fruktansvärt dåligt av att jag har tillåtit mig själv att göra nåt sånt här.
Via sin advokat nekar hon till brott, trots att hon medger att hon tagit emot bilderna.
– Det är den som lagrar ned och spar barnporrbilder som gör sig skyldig till brott. Något sådant uppsåt hade inte min klient. Hon raderade bilderna så snart hon fått dem. Att sedan datatekniker har kunna återskapa filerna i hennes dator är en helt annan sak, menade advokaten.

Mer läsning

Annons