Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnohemmet Rosen kan öppna filial i Malmö

/
  • Öppnar filial. Lena Stenberg, föreståndare för Kvinnohemmet Rosen, kan komma att öppna en filial i Malmö om drygt ett år.

Kvinnohemmet Rosen

i Storvik kan snart öppna en filial i Malmö.


Efter en förfrågan från Malmö kommun håller föreståndaren Lena Stenberg på att planera för ett nytt behandlingshem.


– Det finns ett stort behov där, säger hon.

Annons

Kvinnohemmet Rosen är precis i startgroparna för vad som kan bli ett nytt behandlingshem. Föreståndaren Lena Stenberg har fått en förfrågan från Malmö kommun om att öppna en filial i Malmö.

– Det finns ett stort behov i Malmö av den här typen av behandling med både missbruk och våld som huvudproblem, säger hon.

Enligt Lena Stenberg är det väldigt vanligt att missbrukande kvinnor utsätts för våld, men det är svårt att hitta behandlingshem som tar upp även den biten. Kvinnohemmet Rosens arbete utgår från en 12-stegsmetod för missbruksproblemen som kombineras med ett arbete om kvinnornas destruktiva beteenden.

Kommunanställda i Malmö har gjort ett studiebesök hos Kvinnohemmet Rosen i Storvik och hoppas nu att Lena Stengård öppnar ett till behandlingshem med mellan sex och åtta platser som kommunen köper.

Planeringen för det nya hemmet har redan börjat.

– Jag hoppas verkligen att det blir av. Jag känner mig jätteprivilegierad att jag får det här förtroendet efter att ha kämpat i åtta år med att få ut konceptet, säger hon.

Mer läsning

Annons