Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyliga Göransson Arena ännu inte funktionsduglig

/

Den låga innetemperaturen i Göransson Arena ställer till mycket stora bekymmer i konferens-, kontors- och restauranglokalerna.

– Vi har inte i dag en funktionsduglig multiarena för den professionella verksamhet som ska bedrivas där, säger Mikael Reijer, fastighetsbolagets vd.

Vem som ska ta stå för kostnaderna för att göra arenan funktionsduglig blir nu en förhandlingsfråga mellan kommunen och Göranssonstiftelserna.

Annons

Det är i dag inte bara i Göransson Arenas restaurang som den låga temperaturen är ett stort problem. Även i konferens- och kontorslokalerna samt i entréhallen utgör kylan ett allvarligt hinder för verksamheten.

Enkelt uttryckt stiger kylan från isen upp mot taket och faller sedan ned över de utrymmen där det borde ha varit normal inomhusvärme.

– Det är svårt att säga om det inte finns tillräckligt med motverkande värmekällor eller om det är för dålig isolering. Det här är den första arenan i sitt slag med mycket stora öppna ytor. Jag vet inte hur kraven och specifikationerna såg ut när anläggningen ritades och konstruerades, säger Mikael Reijer, vd för Göransson Arena Fastighets AB.

Begära konsult

Vid ett kommande styrelsemöte väntas han begära att få anlita en konsult som ges uppdraget att reda ut exakt vad som nu måste göras.

Förutom problemet med kylan finns det ytterligare ett 30-tal fel och brister som måste rättas till enligt ett dokument som Arbetarbladet tagit del av. Det handlar om allt från fuktproblem till nödutgångar med dörrar som inte går att öppna och farligt placerad spolningsutrustning.

Oklart om ansvaret

Mikael Reijer anser inte att arenan i dag är i funktionsdugligt skick för den professionella verksamhet som ska bedrivas i konferenslokaler, kontor, restaurang och entréhall med utställningsytor.

Enligt kommunens delårsbokslut, presenterat så sent som i förra veckan, är ansvarsfrågan för de tillkommande kostnaderna solklar: ”De Göranssonska stiftelserna tar på sig ansvaret för att arenan blir funktionsduglig”, står det i delårsbokslutet.

Men enligt information som politikerna i kommunstyrelsen fick i tisdags, och som många betraktar som oroväckande, är det i verkligheten inte fullt så enkelt.

– Det blir en dialog som jag och Peter Kärnström (kommunalråd och fastighetsbolagets styrelseordförande) nu ska föra med stiftelsernas representanter, säger Mikael Reijer.

Mer läsning

Annons