Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läget allvarligt för skadade sexåringen

Tillståndet är allvarligt men stabilt för den sexårige pojken från Gästrike-Hammarby som i tisdags kväll fick ett fotbollsmål över sig.

– Han har genomgått en stor operation och är naturligtvis väldigt omtumlad, berättar mamman Linda Karlsson.

Annons

Rapporterna till bland annat polisen om att pojken skulle ha fått målet i huvudet har i efterhand visat sig vara felaktiga.

– Det som hände var att han tillsammans med några kompisar klättrade på målburen så att den blev framtung och välte. Min son hamnade då under och fick målet över magen, berättar Linda Karlsson.

Kamraterna lyckades lyfta upp målet så att sexåringen kunde komma loss. Han reste sig upp och började gå hemåt. Men när han gått en bit föll han ned medvetslös med vita och blå läppar.

Pappan Matts Karlsson insåg blixtsnabbt allvaret och förde själv i ilfart sonen mot en mötande ambulans. Pojken opererades i tisdags kväll för livshotande inre skador i bland annat mjälten och bukspottkörteln.

– Vi är jätteglada att han överlevde, säger Linda Karlsson.

Sexåringen vårdas nu på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Enligt en presskommuniké som sjukhuset lämnade ut på torsdagskvällen är tillståndet allvarligt men stabilt.

Som Arbetarbladet berättade i går inträffade olyckan på kommunal parkmark på en plats där det i många år stått två fotbollsmål som Gästrike-Hammarby IF lämnat efter sig för att barnen och ungdomarna ska kunna spontan-idrotta.

Polisen ska nu undersöka om det finns anledning att ställa någon till ansvar för olyckan. Samtal har redan förts med företrädare för markägaren, Sandvikens kommun.

– Rubriceringen är vållande till kroppsskada, säger förundersökningsledaren Börje Hjelm.

Sandvikens kommun och parkskötaren Sandvikenhus AB såg redan i onsdags till att de båda fotbollsmålen tills vidare blev borttagna och inlåsta. Liknande områden på andra ställen i kommunen som används för lek och spontanidrott ska nu ses över på nytt.

– Vi har gjort besiktningar tidigare och då bland annat tagit bort en skateboardramp som bedömdes som farlig, säger säkerhetschefen Göran Hansson.

Han har i det här skedet ingen egen uppfattnings om ansvarsfrågan för olyckan i Gästrike-Hammarby.

– Nej, nu avvaktar vi polisutredningen och ser vad den kommer fram till.

Mer läsning

Annons