Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lamadjur smet från cirkusen

/
  • Förvånade Sandvikenbor såg hur tre lamadjur sprang omkring i centrala Sandviken på måndagsmorgonen. Som framgår att reklamskylten hade de smitit från Cirkus Maximum.
  • Efter en timmes irrande på Sandvikens gator kunde de tre förrymda lamadjuren kopplas. Här går djurskötaren med rymlingarna i ett stadigt grepp genom Nya Bruket på väg mot Stadsparken och de tillfälliga hagarna utanför Parkbadet.

Under en timme på måndagsmorgonen sprang tre lamadjur omkring på Sandvikens gator. Rymlingarna hade smitit från den gästande cirkusen. Det är inte första gången det händer. Lamadjuren har lyckats skapa rubriker även på andra orter.

Annons

Strax före klockan åtta på morgonen lämnade tre vita lamor Cirkus Maximums läger i Stadsparken i Sandviken.

Förvånade Sandvikenbor såg de tre djuren springa fritt. De var i parker, ute på vägarna och till och med uppe på järnvägsspåret.

Polisen fick hela tiden rapporter från allmänheten om var lamadjuren befann sig och något frustrerade försökte en polispatrull på plats i Sandviken få fler av cirkusens anställda att ge sig ut på lamajakt. Efter en timme var de infångade och med ett stadigt grepp kunde en av djurskötarna föra tillbaka djuren till de tillfälliga hagarna utanför Parkbadet.

Det är inte första gången som lamadjur rymmer från Cirkus Maximum. Så sent som i början av maj sprang lamadjur och kameler fritt längs en väg i Västerhaninge. Våren 2007 rapporterade media om lamadjur på en motorväg utanför Göteborg. 2005 rymde djur från cirkusen vid två tillfällen inom bara någon vecka, först i Umeå där en elefant stack iväg, sedan i Piteå där sex kameler, fyra lamor och två zebror sprang på stadens gator.

Cirkusens pressansvarige bekräftar att det förekommer att djur smiter.

– Vi bygger hagar utomhus för att djuren ska få gå så fritt som möjligt och då kan det hända, säger Marcus Rosendahl.

Mer läsning

Annons