Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låna helaGöransson Arena för en dag

Den som har bästa idén kan få en fin present från kultur- och fritidskontoret i Sandviken.


160 000 kronor.


Så mycket kostar en dag

i nya Göransson Arena. Och det finns tio sådana dagar att dela ut till behövande arrangörer.

Annons

Vill du arrangera något, gärna med kulturell prägel, men behöver en lokal? Kontakta då kultur- och fritidskontoret i Sandviken. Då kan hela Göransson Arena bli din för en dag.

Kommunen har köpt tio dagar i arenan, till en kostnad av 1,6 miljoner kronor, för att få in bredd i arenan och tillfredsställa kraven på att byggnaden inte bara ska bli ett bandytempel.

– Med de här dagarna vill vi att de människor som normalt sett inte har anledning att uppsöka arenan kan få komma dit, säger Bo Eriksson, kultur- och fritidschef.

Det är inte bara de Göranssonska fondernas krav, poängterar han.

– Vi gör det inte för att tillfredsställa fonderna, utan för att följa våra egna krav, som visserligen sammanfaller med fondernas.

Exempel på arrangemang som de kan öppna på plånboken för är: barnens dag, ungdomsdisko, grundskolans skridskodag till musik med mera.

Gärna kulturella tillställningar, för att väga upp idrottsdelen som dominerar övrig tid.

Vilka kriterier som de ska följa är alltjämt oklart, men grundförutsättningen är att det inte ska vara kommersiell verksamhet som kan betala sig själv.

– Vi ska tydligare skriva ner vad vi kräver. De som inte har råd i vanliga fall kan få möjlighet att arrangera i arenan.

Det kan bli dyra arrangemang per skalle, med tanke på att varje dag kostar 160 000 kronor. Det blir knappt 200 kronor i minuten (räknat på att arenan står öppen från 8–22). Utöver detta tillkommer exempelvis allmänhetens fria åkning, med 390 timmar per år.

Mer läsning

Annons