Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lär dig göra en av Sveriges godaste mackor

Kyckling, basilika, lime och parmesanchips.
Det är huvudingredienserna som Sara Molin från Sandviken valt ut för att vinna titeln "Sveriges godaste macka".

Annons

Sara Molin, 25, är utbildad bagare och arbetar till vardags på Hansens café i Sandviken som kallskänka och berättar att alltid inspirerats av att baka bröd.

– Man kan göra hur mycket som helst med bröd och då jag själv är glutenallergiker har jag valt att göra ett glutenfritt bröd, säger hon.

Mack–SM går av stapeln den 5 november i Stockholm och sammanlagt åtta bagare har valts ut att delta i tävlingen.

– Man fick skicka in sitt bidrag via mail och jag blev så klart jätteglad när jag fick veta att jag kvalat in, säger hon. Under tävlingen kommer de åtta bagarna baka tillreda sina bröd framför publik och en jury, och Sara erkänner att det finns en viss nervositet.

– Speciellt parmesanchipsen kan vara lite svåra att få till. Sen ska man baka 20 bröd på 45 minuter så jag hoppas jag hinner klart i tid, säger hon.

Sara har, enligt rimlighetens alla regler, valt att döpa mackan till "Kyckling BLP", utifrån huvudingredienserna och hon kom fram till dessa genom många timmars experimenterande i köket.

– Jag har testat massa olika versioner och kom till slut fram till de här, säger hon.

Skulle hon vinna hela tävlingen får hon äran att åka till London på en trendspaningsresa och enligt cafébesökaren Inger Rudd finns bara ett tänkbart utfall:

– Det här är en vinnande macka, konstaterar hon samtidigt som hon provsmakar smörgåsen.

Mer läsning